Oskrivna regler från Bill Gates!

Bill Gates, världens rikaste man, älska eller hata honom, han slår huvudet på spiken med detta.
Bill Gates höll ett tal för gymnasieelever om 11 regler som de aldrig lär sig eller kommer att lära sig i skolan. Han talade om hur självgod, politisk korrekt undervisning skapade en generation av ungdomar som saknade en realistisk uppfattning om hur livet egentligen är och vad detta medförde i form av misslyckanden.

Regel 1 - Livet är inte rättvist, det är bara att tugga i sig.

Regel 2 - Världen är totalt ointresserad av din uppfattning om dig själv. Världen förväntar sig att du åstadkommer någonting INNAN du börjar slå dig för bröstet.

Regel 3 - Du kommer inte att tjäna 500.000 direkt när du lämnar gymnasiet. Du kommer inte bli vice VD med egen tjänstebil förrän du förtjänat det.

Regel 4 - Om du tycker att läraren är krävande, vänta tills du får en chef.

Regel 5 - Att vända hamburgare är inte under din värdighet. Dina farföräldrar hade ett annat ord för hamburgervändning: De kallade det möjligheter.

Regel 6 - Om du ställer till det för dig är det inte dina föräldras fel, så sluta gnäll om din misstag och dra lärdom istället.

Regel 7 - Innan du föddes var inte dina föräldrar så tråkiga som de verkar nu. De blev sådana eftersom de är tvungna att betala dina räkningar, tvätta dina kläder och lyssnapå hur cool du tycker du är. Så innan du räddar regnskogen från parasiter från dina föräldrars generation så kan du börja med att avlusa ditt eget rum.

Regel 8 - Din skola har kanske gjort sig av med både vinnare och förlorare men livet gör sig inte av med någon. I en del skolor har man övergivit underbetyg och ger er hur många möjligheter som helst för att svara rätt. Detta sätt liknar inte någonting i verkliga livet.

Regel 9 - Livet är inte uppdelat i terminer. Du får inga sommarlov och väldigt få arbetsgivare är intresserade av att hjälpa dig att finna dig själv. Det får du göra på fritiden.

Regel 10 - Televisionen är inte verkligheten. I verkligheten måste faktiskt människor lämna cafet och gå till jobbet.

Regel 11 - Var schyst mor nördar. Det finn en stor chans att du kommer jobba för någon av dem.

En otrolig man, som kan sin grej. / Max

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0